Dagtocht Dinand

Waar staat Dinant om bekend?

Waar staat Dinant om bekend?

Dinant is een van de mooiste plaatsen in de provincie Namen. Omdat de stad aan de Maas ligt is het de perfecte plek voor een dagtocht, korte vakantie of een weekendje weg. In en rond Dinant vind je prachtige natuur en een rijke geschiedenis.

Omdat Dinant vanaf Brussel op 90 km afstand ligt, kan je vanaf deze plaats heel snel en eenvoudig Dinant bereiken. Dit kan zowel met de auto als met het openbaar vervoer. In de stad is er genoeg te zien en te beleven!

Kunstwerken in Dinant

Ook voor kunstliefhebbers is Dinant een aanrader om eens te bezoeken. Je vindt in de stad een groot aantal kunstwerken die in het teken staan van de uitvinder van de saxofoon, Adolphe Sax. Je vindt hier onder andere het Parcours van de Anamorfosen.

Dit kunstwerk bestaat uit zeven verschillende totems. Ieder afzonderlijk stelt een deel van een saxofoon-instrument voor. Ook staat in Dinant de Espace Sax. Dit sculptuur werd gemaakt door Felix Roulin. In Rue Saint-Jacques staat een enorme saxofoon.

Leffe bier

Hoewel iedereen weet dat België bekend is vanwege de vele soorten bier die in dit land worden gebrouwen. De kans is groot dat je nog niet weet dat Leffe bier wordt gebrouwen in Dinant. De abdij werd in 1152 geopend.

Pas sinds het jaar 1240 wordt er in de Abdij van Leffe bier gebrouwen. Een van de dingen die Leffe bier zo speciaal maakt is dat er wilde ingrediënten in worden verwerkt die in de omgeving van de abdij groeien.

De abdij kent een roerig verleden. Zowel door ongelukken als door menselijke invloeden kreeg de abdij met tegenslagen te maken. Er was een vloed, brand, en tijdens de Franse revolutie werd de abdij vernield. Pas sinds 1953 wordt er in de abdij weer Leffe bier gebrouwen.

Wie meer wil weten over de geschiedenis van de abdij en hoe Leffe bier wordt gebrouwen kan een bezoek brengen aan het Maison Leffe. In dit museum kom je alles te weten over Leffe bier. Ook ontdek je hier hoe je bier met je voeding dient te combineren.

Grotte la Merveilleuse

De Grotte la Merveilleuse staat bekend als een van de mooiste grotten van België. Hij werd pas in 1904 ontdekt. Wat deze grot zo speciaal maakt zijn niet alleen de stalactieten en stalagmieten. Je vindt hier ook watervallen en rotsen in de mooiste kleuren.

meer te weten komen

trekpleisters

Overnachten

geschiedenis